به گزارش راهبرد معاصر؛ «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا که کشورش در سالهای گذشته بارها به صورت مستقیم و غیرمستقیم از داعش حمایت کرده در بیانیهای ضمن اعلام پایان خلافت این گروه تروریستی تلاش کرد شکست این گروه را به نفع آمریکا مصادره کند.
ترامپ در بیانیهای گفت: «مایلم اعلام کنم که ایالات متحده همراه با شریکانمان در ائتلاف جهانی برای شکست داعش، از جمله نیروهای امنیتی عراق و نیروهای دموکراتیک سوریه تمامی نواحی تحت کنترل داعش در سوریه و عراق را آزاد کرده است.»
گروهک سَلَفی-تکفیری داعش سال ۲۰۱۴، بعد از اشغال بخشهایی از عراق و سوریه اعلام خلافت کرد. جامعه بینالملل با این ادعای این گروهک تروریستی مخالفت کرد.
دولت آمریکا اندکی بعد از اشغالگریهای داعش ائتلافی را با هدف ادعایی حمله به این گروهک تروریستی تشکیل داد. این ائتلاف، علیرغم تبلیغات گسترده، موفقیتی در مأموریتی که ادعا میشد برای آن تشکیل شده کسب نکرد.
ائتلاف ادعایی آمریکا علاوه بر این، در مقاطعی حتی به نفع داعش وارد عمل شد و با بمباران مواضع گروههای در حال مبارزه با این گروهک تروریستی راه را برای پیشرویهای آن هموار کرد.
به عنوان مثال، شهریور ماه سال ۱۳۹۵، چهارجنگنده ائتلاف آمریکا مواضع ارتش سوریه را که در حال مبارزه با عناصر داعش در نزدیکی فرودگاه شهر «دیرالزور» بودند بمباران کرده و ۸۳ نظامی این کشور را به شهادت رساندند.
این ائتلاف، خردادماه سال ۱۳۹۴ هم با آنکه طبق گزارش رسانههای آمریکایی از قصد داعش برای حمله به شهر «رمادی»، مرکز استان الانبار عراق مطلع بود هیچ اقدامی برای جلوگیری از کاروان داعش در راه شهر انجام نداد.
آنچه در همان زمان به تردیدها درباره اراده آمریکا برای مبارزه با داعش دامن زد انتشار سندی از دستگاههای اطلاعاتی آمریکا بود که نشان میداد واشنگتن سال ۲۰۱۲ به درستی پیشبینی کرده بود ادامه سیاستهای این کشور به تشکیل یک «قلمرو سلفی» در شرق سوریه و در همسایگی مرز غربی عراق منجر خواهد شد، اما این موضوع را نه تنها تهدید منظور نکرده، بلکه آن را در راستای منافع آمریکا دانسته است.